Άρεως 30 | Μαρούσι | Τηλ.:210 80 26 848

  • Wix Facebook page

Αρχική Σελίδα

​Πρότυπος Βρεφονηπιακός, Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο Μαρούσι

Προ-προνήπιο

Ανάπτυξη

 

Στην ηλικία των 3-4 ετών το παιδί πια επικοινωνεί λεκτικά σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Εκφράζει τις επιθυμίες, τις προθέσεις του και συμμετέχει σε συζητήσεις ενώ η άρθρωση του είναι αρκετά καθαρή. Το λεξιλόγιο του είναι πλούσιο και μπορεί να κάνει σύντομες περιγραφές γεγονότων. Ο τρόπος που περπατάει, τρέχει και ανεβαίνει σκαλοπάτια μοιάζει πια με αυτόν ενός ενήλικα. Ελέγχει πλήρως τους σφιγκτήρες του και αυτοεξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό.

Πέρα από αυτές τις δεξιότητες, γνωστικά το παιδί έχει κατορθώσει να ταξινομήσει αντικείμενα, να αντιγράψει εικόνες, να χειρίζεται με άνεση αντικείμενα γραφής και να παίζει συντροφικά.

Αναγνωρίζει τουλάχιστον δύο έως τρία χρώματα και ξεχωρίζει μεγάλο και μικρό.

Έχοντας, λοιπόν, αυτές τις προσδοκίες από ένα παιδί 3–4 ετών οργανώνουμε δραστηριότητες και παρέχουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το παιδί σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί γνωστικά, κινητικά και συναισθηματικά όπως αρμόζει στην τρυφερή αυτή ηλικία.

Δραστηριότητες

 

Τα ποιήματα τα παραμύθια και τα τραγούδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στη γλωσσική και συναισθηματική ανάπτυξη του μικρού παιδιού. Αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να ενισχύσουν τη μνήμη, την ικανότητα αφήγησης και περιγραφής, την ενσυναίσθηση και πολλά άλλα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την ισορροπημένη ανάπτυξη του παιδιού. Μαρκαδόροι, μολύβια, πινέλα, κηρομπογιές, κόλλες και άλλα εργαλεία θα βοηθήσουν το παιδάκι σας  με ευχάριστο τρόπο να εξελίξει τη λεπτή του κίνηση και να φτιάξει απλές και πιο σύνθετες ζωγραφιές και κατασκευές.

Στην Bambineria I θα γνωρίσει όλες τις μορφές τέχνης και έτσι, θα εκφραστεί συναισθηματικά, θα καλλιεργήσει τη φαντασία του, θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συνεργαστεί με σκοπό τη δημιουργία μικρών έργων τέχνης: πίνακες ζωγραφικής, μικρές θεατρικές παραστάσεις, όμορφα γλυπτά είναι μερικά μόνο από τα κατορθώματα του παιδιού σας που θα δείτε να υλοποιούνται.

Θα γνωρίσει τις κυριότερες μορφές γραφής και τις πρώτες μαθηματικές έννοιες με απλές και ευχάριστες δραστηριότητες. Θα πειραματιστεί και θα γνωρίσει το σώμα του στον κήπο μας και θα κάνει τις πρώτες του ουσιαστικές φιλίες παίζοντας και δουλεύοντας ομαδικά.

Νέες τεχνολογίες

 

Η εκμάθηση των νέων τεχνολογιών αλλά και μέσω αυτών είναι πλέον αναγκαία οδός, γι’αυτό λοιπόν το σχολείο μας είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσει την συνεργασία με τα technokids!!! Έναν διεθνή εκπαιδευτικό φορέα, ο οποίος διδάσκει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών, καθώς αυτό είναι το ζητούμενο για πολλούς γονείς, με τη βοήθεια φυσικά της πρωτοποριακής μεθόδου του project- based learning και με δραστηριότητες S.T.E.M αλλά και I.C.T, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν μέσω της έρευνας και της εφαρμογής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνολογικά projects διαφόρων θεματικών δραστηριοτήτων τα οποία

φυσικά προσαρμόζονται και ενσωματώνονται στα μαθήματα του σχολείου, όπως για παράδειγμα στην γλώσσα στα μαθηματικά ή ακόμα και στα εικαστικά.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι δραστηριότητες καλύπτουν διάφορους τεχνολογικούς στόχους ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Αποστολή όλων είναι να συνδυάσουμε την τεχνολογία με την εκπαίδευση και να εφοδιάζουμε τα παιδιά μας με νέες δεξιότητες, που απαιτούνται από κάθε νέο «ψηφιακό πολίτη».

Αθλητικές Δραστηριότητες

 

Στην Bambineria I πιστεύουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την άσκηση. Ο αθλητισμός δυναμώνει το μυϊκό σύστημα του μικρού παιδιού, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και διδάσκει με ευχάριστο τρόπο έννοιες όπως η ευγενής άμιλλα,  η ομαδικότητα και η συνεργασία.Ταυτόχρονα μπορούμε σ'αυτή την ηλικία να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε την πιθανή κλίση του παιδιού στον αθλητισμό.

Για τον λόγο αυτό παρέχουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να γνωρίσει το μίνι τένις, την κολύμβηση και την μουσικοκινητική σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμπλουτίζουν και πλαισιώνουν το βασικό πρόγραμμα του σχολείου μας με απόλυτη ασφάλεια. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού.

Ξένες Γλώσσες

 

Στην κοινωνία του σήμερα γνώση της αγγλικής γλώσσας θεωρείται απαραίτητη και δεδομένη θα μπορούσαμε να πούμε. Ο καλύτερος τρόπος για την κατάκτηση της είναι η εξοικείωση και αυτό επιτυγχάνεται όταν το παιδί τη γνωρίσει νωρίς και με ευχάριστο τρόπο.

Στην Bambineria Ι το παιδί σας θα γνωρίσει και θα αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες στα αγγλικά με σύμμαχο πάντα το παιχνίδι, την μουσική, την εικόνα, το θέατρο αλλά και την τεχνολογία.

Δύο φορές την εβδομάδα, λοιπόν, το παιδί σας μπορεί να συμμετέχει σε ένα ευχάριστο και προσαρμοσμένο στην ηλικία του πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών που εφαρμόζεται από τη δίγλωσση παιδαγωγό μας η οποία απευθύνεται στην τάξη σχεδόν αποκλειστικά στα Αγγλικά.

Διατροφή

 

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το παιδάκι σας. Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι το παιδί να λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά και που του χαρίζουν ενέργεια για να ανταπεξέλθει με ευκολία σε μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδι. Σε αυτή την ηλικία στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατροφική αυτονομία και ενθαρρύνουμε το παιδί να δοκιμάσει τροφές που, ίσως, στο περιβάλλον του σπιτιού να είναι δύσκολο. Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

 

* Μην ξεχάσετε κατά την γνωριμία μας να μας αναφέρετε πιθανές αλλεργίες ή δυσανεξίες του παιδιού σας.

 

** Ο κουρκουμάς και το ελαιόλαδο είναι οι σύμμαχοί μας στην υγιεινή διατροφή γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Μεταφερθείτε στην >