Άρεως 30 | Μαρούσι | Τηλ.:210 80 26 848

  • Wix Facebook page

Αρχική Σελίδα

​Πρότυπος Βρεφονηπιακός, Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο Μαρούσι

Προνήπιο

Ανάπτυξη

 

Στην ηλικία των 4–5 ετών πλέον η ομιλία του παιδιού είναι απόλυτα κατανοητή ενώ χρησιμοποιεί ενικό – πληθυντικό, προθέσεις, αόριστο και σχηματίζει προτάσεις τουλάχιστον τεσσάρων πέντε λέξεων. Μπορεί να διηγηθεί γεγονότα, να κάνει σύντομες περιγραφές και να εκφράσει τα συναισθήματά του σε ικανοποιητικό βαθμό. Η άρθρωση του είναι σχεδόν τέλεια. Κινητικά, έχει πια κατορθώσει να περπατάει ρυθμικά και στις μύτες των ποδιών, τρέχει, στέκεται "κουτσό" για λίγα δευτερόλεπτα, ανεβοκατεβαίνει σκαλιά εναλλάσσοντάς τα δύο πόδια και γενικά έχει τον έλεγχο των κινήσεων του αφού γνωρίζει πια το σώμα του. Συνεπώς, είναι αρκετά αυτόνομο και μπορεί να ντυθεί και να ξεντυθεί με ελάχιστη βοήθεια.

Στο επίπεδο της λεπτής κινητικότητας, περιμένουμε να κρατά καλά το μολύβι του και να χρησιμοποιεί ψαλίδι, να αντιγράφει απλά σχεδία (π.χ. Κύκλος, σταυρός κλπ) και να ζωγραφίζει ανθρωπάκια, σπίτια, δέντρα και άλλα αντικείμενα που του είναι οικεία.

Γνωστικά, είναι πια σε θέση να αναγνωρίσει τα βασικά χρώματα, σχήματα και αριθμούς 1 – 10. Συγκρίνει μεγέθη και ποσότητες κατανοεί την πληθικότητα, ταξινομεί και ομαδοποιεί αντικείμενα με βάση κοινά τους  χαρακτηριστικά, αντιλαμβάνεται και ακολουθεί οδηγίες.

Δείχνει ενδιαφέρον για τη γραφή και την ανάγνωση και συνήθως μέχρι την ηλικία των 5 ετών κατορθώνει να αντιγράφει το όνομα του.

Δραστηριότητες

 

Στην ηλικία των 4 – 5 ετών παρέχουμε στο παιδί όλα τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία για να μπει σιγά-σιγά στον υπέροχο κόσμο της γραφής, ανάγνωσης, τέχνης και μαθηματικών. Με παραμύθια και ποιήματα εικονογραφημένα θα εξελίξουμε το λεξιλόγιο του, θα ενισχύσουμε τη μνήμη του και θα καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση του ενώ παράλληλα θα κεντρίσουμε την περιέργεια του για το μηχανισμό της ανάγνωσης. Με όλα τα εργαλεία γραφής και ζωγραφικής θα βελτιώσουμε τη λεπτή του κίνηση και θα το οδηγήσουμε σε δραστηριότητες προγραφής. Θα χρησιμοποιήσει ψαλίδι, κόλλα, πλαστελίνη και πλήθος υλικών για να φτιάξει ομαδικά και ατομικά έργα τέχνης. Θα γνωρίσει το θέατρο και το κουκλοθέατρο για να μάθει να εξηγήσει και να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του.

Με απλές ευχάριστες δραστηριότητες στην τάξη και στην αυλή θα κάνει τις πρώτες του αυθόρμητες μαθηματικές σκέψεις, θα γνωρίσει τη φύση, θα πειραματιστεί. Οι ολιγομελείς τάξεις στο σχολείο μας θα βοηθήσουν και το πιο συνεσταλμένο παιδί να πάρει πρωτοβουλίες, να λειτουργήσει ομαδικά, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του και να αγαπήσει τη γνώση ώστε η σχολική του ζωή να κυλήσει ομαλά και ευχάριστα.

Αθλητικές Δραστηριότητες

 

Στην Bambineria I πιστεύουμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την άσκηση. Ο αθλητισμός δυναμώνει το μυϊκό σύστημα του μικρού παιδιού, ενισχύει την αυτοπεποίθησή του και διδάσκει με ευχάριστο τρόπο έννοιες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η συνεργασία.Ταυτόχρονα μπορούμε σ'αυτή την ηλικία να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε την πιθανή κλίση του παιδιού στον αθλητισμό.

Για τον λόγο αυτό παρέχουμε στο παιδί σας τη δυνατότητα να γνωρίσει το μίνι τένις, την κολύμβηση και την μουσικοκινητική σε εβδομαδιαία βάση. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμπλουτίζουν και πλαισιώνουν το βασικό πρόγραμμα του σχολείου μας με απόλυτη ασφάλεια. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί αυτά που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του δικού σας παιδιού.

Ξένες Γλώσσες

 

Στην κοινωνία του σήμερα γνώση της αγγλικής γλώσσας θεωρείται απαραίτητη και δεδομένη, θα μπορούσαμε να πούμε. Ο καλύτερος τρόπος για την κατάκτηση της είναι η εξοικείωση και αυτό επιτυγχάνεται όταν το παιδί τη γνωρίσει νωρίς και με ευχάριστο τρόπο. Στην Bambineria Ι το παιδί σας θα γνωρίσει και θα αρθρώσει τις πρώτες του λεξούλες στα αγγλικά με σύμμαχο πάντα το παιχνίδι, την μουσική, την εικόνα, το θέατρο αλλά και την τεχνολογία. Δύο φορές την εβδομάδα, λοιπόν, το παιδί μπορεί να συμμετέχει σε ένα ευχάριστο και προσαρμοσμένο στην ηλικία του πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικών που εφαρμόζεται από τη δίγλωσση παιδαγωγό μας η οποία απευθύνεται στην τάξη σχεδόν αποκλειστικά στα Αγγλικά. Ετσι,η ικανότητα αντίληψής του παιδιού βελτιώνεται καθημερινά με επόμενο στόχο την επικοινωνία του και την έκφρασή του στα Αγγλικά .

Διατροφή

 

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το παιδάκι σας. Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι το παιδί να λαμβάνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά και που του χαρίζουν ενέργεια για να ανταπεξέλθει με ευκολία σε μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδι.

Σε αυτή την ηλικία στοχεύουμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατροφική αυτονομία και ενθαρρύνουμε το παιδί να δοκιμάσει τροφές που, ίσως, στο περιβάλλον του σπιτιού να είναι δύσκολο. Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

 

* Μην ξεχάσετε κατά την γνωριμία μας να μας αναφέρετε πιθανές αλλεργίες ή δυσανεξίες του παιδιού σας.

 

** Ο κουρκουμάς και το ελαιόλαδο είναι οι σύμμαχοί μας στην υγιεινή διατροφή γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Μεταφερθείτε στην >