Δηληγιάννη 2 & Τατοίου | Κηφισιά | Τηλ.: 210 62 30 848

  • Wix Facebook page

​Πρότυπος Βρεφονηπιακός,Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Κηφισιά

Αρχική Σελίδα

Ανάπτυξη

 

Στα 2 πρώτα χρόνια το μωρό σας ακολουθεί μια πορεία ανάπτυξης με ιλιγγιώδη ,θα λέγαμε, ταχύτητα!

Οι αισθήσεις του είναι αυτές που αμιγώς καθορίζουν και ελέγχουν την ανάπτυξη αυτή. Όραση, ακοή, όσφρηση, αφή και γεύση μεταμορφώνουν κυριολεκτικά το μωρό σας καθώς είναι τα πιο σημαντικά "εργαλεία" για να γνωρίσει τον κοσμο γύρω του.

 

Οι 5 αισθήσεις λοιπόν βοηθούν το παιδί να περάσει στο επόμενο στάδιο και να αρχίσει να αντιλαμβάνεται πια τις πρώτες του έννοιες. Δεν είναι τυχαίο που στο στάδιο αυτό εμφανίζονται και οι πρώτες λέξεις που συνήθως αφορούν στα οικεία του πρόσωπα, παιχνίδια, συνήθειες.

Κινητικά και γνωστικά, το μωρό επίσης εξελίσσεται και αλλάζει μερα με τη μέρα. Η ηλικία αυτή χαρακτηρίζεται από τον πειραματισμό και όπως είναι λογικό τα μέλη του σώματός του θα το βοηθήσουν στη διαδικασία αυτή με αποτέλεσμα τη ραγδαία κινητική του εξέλιξη.

 

Τα πρώτα του βήματα θα κάνουν την εμφάνισή τους κοντά στο πρώτο έτος της ζωής του και αυτή η δεξιότητα γρήγορα θα τελειοποιηθεί, μαζί με την κίνηση ενισχύεται και η αντίληψη, η κοινωνικότητα και η εκφραστικότητα του παιδιού.

 

Πλησιάζοντας πια στα 2 έτη, το μωρό θα επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο μαζί σας, θα δείχνει τις προτιμήσεις του ή τη δυσαρέσκειά του, θα εκδηλώνει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και θα αρχίσει εμφανώς να παίζει με κάθε ευκαιρία και αφορμή!

Δραστηριότητες

 

Στην Bambineria II βασικό μας μέλημα είναι το μωρό σας να νιώσει ασφάλεια οικειότητα και στοργή. Η αγκαλιά μας είναι πάντα ανοιχτή και κάθε παιχνίδι είναι μια αφορμή για μάθηση. Με κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας βιβλία και τραγούδια, εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό του και ενθαρρύνουμε τη διάθεσή του για επικοινωνία.

 

Στην Bambineria II  πάντα με την καθοδήγηση και επίβλεψη των καταρτισμένων παιδαγωγών μας, θα έρθει σε μια πρώτη επαφή με υλικά που προκαλούν το ενδιαφέρον του και ενισχύουν τη λεπτή του κίνηση.

 

Ο χώρος του σχολείου μας παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ώστε το παιδί να αναπτύξει όλες τις κινητικές του δεξιότητες και να κάνει τα πρώτα του βήματα με σιγουριά. Οι μικρές ομάδες της Bambineria II στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση του μωρού σας και στην ομαλή του μετάβαση από την αγκαλιά σας στο πρώτο του σχολείο.

Διατροφή

 

Με αγνές πρώτες ύλες, την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας αλλά και τον έλεγχο του υπουργείου υγείας παρασκευάζουμε καθημερινά ολόφρεσκα γεύματα πλούσια σε θρεπτική αξία για το μωράκι σας.

 

Η ηλικία του παιδιού πάντα καθορίζει τον τρόπο και το είδος μαγειρέματος, ενώ ο στόχος μας είναι φεύγοντας από το βρεφικό τμήμα το παιδάκι σας να μπορεί να καταναλώσει ολόκληρες τροφές (όχι αλεσμένες) σε επαρκή ποσότητα.

 

Το μενού περιλαμβάνει πολλά φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά σε καθημερινή βάση, μοσχάρι 2 φορές την εβδομάδα, κοτόπουλο, ψάρι και όσπρια μία φορά την εβδομάδα. Η ποσότητα του αλατιού καθορίζεται από την ηλικία του παιδιού ενώ καθημερινά παρέχονται τρία γεύματα (δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό) μαγειρεμένα από την ειδικά καταρτισμένη μαγείρισσά μας.

 

 

* Μην ξεχάσετε κατά την γνωριμία μας να μας αναφέρεται πιθανές αλλεργίες ή δυσανεξίες του παιδιού σας

 

** Ο κουρκουμάς και το ελαιόλαδο είναι οι σύμμαχοί μας στην υγιεινή διατροφή γι’ αυτό και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Μεταφερθείτε στην >